Om Tangen Uteanlegg

Tangen Uteanlegg AS ble stiftet i mai 2001.
Bedriften har åtte fast ansatte med fagkompetanse på områdene anleggsgartner og anleggsmaskinfører. Om sommeren, som er vår høysesong, dobler vi antall ansatte.
Sterk fagkompetanse
Firmaet har en stor maskinpark og en sterk fagkompetanse blant de ansatte:
– Fire har fagbrev som anleggsgartner.
– To har fagbrev som anleggsmaskinfører.
– Én har Mesterbrev i anleggsgartnerfaget.
– Én er lærling som anleggsgartner.
Mestertittel og godkjenninger
Daglig leder Rune Tangen fikk sitt Mesterbrev som anleggsgartnermester i 1992.
Tangen Uteanlegg har sentral godkjenning for ansvarsrett Klasse 1 for vei og grunnarbeid, og Klasse 2 for landskapsutforming.
Bedriften er godkjent som lærebedrift i anleggsgartnerfaget og har hatt flere lærlinger som har fått fagbrev.
Oppvokst og utdannet i yrket
Erfaring med gartneryrket fikk daglig leder Rune Tangen tidlig. Hans far drev gartneri og hagesenter med anleggsarbeid på Båsmo i årene 1968 – 2010. Så det er kanskje trygt å si at frøet til interessen for å drive med dette yrket ble sådd allerede i oppveksten. Resultatet ble i alle fall at Rune utdannet seg til anleggsgartner, først hos anleggsgartnerlinjen ved Staup på Levanger og deretter linjen for anleggsgartnerteknikker ved Jensvoll Gartnerskole i Lier. Han har arbeidserfaring fra blant annet Trondheim, Stockholm, Drammen og Hamar. I 1994 flyttet Rune hjem til Mo i Rana hvor han jobbet som anleggsgartner hos sin far. I 2001 startet Rune Tangen selv opp firmaet Tangen Uteanlegg.
Her finner du oss
Tangen Uteanlegg holder til i Mellomvika 39, hvor vi har bygget egne lokaler med kontorer, garderober, matrom, møterom og maskingarasjer.
Ta kontakt med oss om ditt uteområde